فن سانتریفیوژ یک دستگاه مکنده هوا می باشد که با استفاده از نیروی گریز از مرکز، هوای یک محیط را مکش یا انتقال می دهد. فن های سانتریفیوژ در ابعاد و ظرفیت های متفاوت تولید می شوند که معمولا برای سیستم های غبارگیر و فرآیند غبارگیری از نوع صنعتی آن استفاده می شود. در فرایند تصفیه هوا، هدف مکش هوای آلوده به ذرات غبار از محیط کارگاه یا کارخانه و انتقال آن به دستگاه غبار گیر، و پس از عبور از کیسه ها و جداسازی غبار، هدایت هوای تمیز به محیط بیرون از کارخانه می باشد.
می بینیم که در فرآیند غبارگیری یا تسویه هوا فن سانتریفیوز نقش مهم و بسیار کلیدی در این فرآیند دارد، پس برای اینکه فن سانتریفوژ مناسب برای یک فرآیند غبارگیری را انتخاب کنیم، پارامترها و گزینه های متناسب با نوع فرآیند غبارگیری را استخراج کنیم.
پارامترهای انتخاب دستگاه فن سانتریفیوژ
• هوا گذر: هواگذر، دبی یا مقدار حجم هوای مکشی توسط فن در واحد زمان که معمولا برای محاسبه واحد آن بر اساس مترمکعب در ساعت (m۳/hr) یا فوت مکعب در دردقیقه ( (c.f.mدر نظر گرفته می شود.
• سرعت: این پارامتر مهم سرعت هوای حامل ذرات می باشد، که این سرعت باید با توجه به نوع آلاینده، طول مسیر کانال های مکشی، اتصالات موجود و فشار مکش تعیین گردد، این گزینه معمولا در جداول استاندارد با توجه به نوع آلاینده تدوین شده است، معمولا واحد سرعت براساس متر بر ثانیه (m/s) یا براساس فوت بر دقیقه (f.p.m) در نظر گرفته می شود.
• فشار استاتیک: فشار استاتیک، افت فشار ناشی از کانالها و اتصالات را جبران میکند تا مکش غبار به درستی انجام شود و با واحد اینچ آب اندازهگیری میشود.
• فشار خلاء: فشار خلاء پایه اصلی کارکرد صحیح یک سیستم غبارگیر می باشد، این کمیت بیانگر مکشی کافی توسط فن از طریق کانالها و دستگاه غبار می باشد و واحد این کمیت هم (Inches of Water) می باشد.



انواع فن سانتریفیوژ برا اساس ساختار پره
فن ها براساس زاویه پره های پروانه و جهت گردش فن تقسیم بندی می شوند:
• فن های بک وارد (Backward): این نوع فن ها زاویه تیغه های پروانه در جهت خلاف چرخش فن می باشد، کاربرد فن های بکوارد اغلب در فرآیند های غبارگیری است که طول کانال کشی و افت فشار سیستم بیشتر باشد، و همچنین جاهایی که معمولا دما و رطوبت در آن بالا باشد.
• فن های فوروارد (Forward): این نوع فن ها زاویه تیغه های پروانه در جهت چرخش فن می باشد، در فن فوروارد تعداد تیغه های پروانه نسبتا زیاد و عمق آن کم می باشد، هوا پس از ورود به این نوع فن باتوجه به زاویه و ساختار تیغه های پروانه هوا را به صورت مماس با زاویه تیغه های پروانه خارج می کند.
• فن های رادیال یا شعاعی (Radial): این نوع فن دارای تیغه های عمود بر محور گردش فن دارند ساختار این نوع پره های فن را قادر می سازد تا در فشارهای بالا و جایی که ذرات درشت آلاینده وجود دارد مفید باشند، کاربرد این نوع فن در صنایعی که ذرات درشت فلزات یا چوب جزء آلاینده های آن است می باشد.
این مطلب به اختصار به اهمیت و کاربرد فن سانتریفیوژ در فیلتراسیون پرداخت. اما طراحی و ساخت این دستگاه امری تخصصی است و نیازمند مشاوره فنی و محاسبات علمی است. برای مشاوره، ساخت و محاسبه این دستگاه با شرکت زیست فیلتر و تکمیل فرم درخواست خرید دستگاه فن سانتریفوژ اقدام فرمایید.

بدون دیدگاه